середу, 27 лютого 2013 р.



Вітаємо вас, друзі! 
Лютневі події 1943 року - одна з яскравих сторінок в історії Павлограда. Наше місто стало єдиним в Україні, де очолювані підпільниками жителі піднялися на збройне повстання і, не чекаючи приходу Червоної Армії, звільнили місто від гітлерівських окупантів. З тих пір 17 лютого відзначається в місті як День пам'яті тих, хто віддав свої життя в нерівній сутичці з фашистами. Павлоградці пам'ятають про ці події.
20 лютого до нашої бібліотеки завітали наші постійні користувачі з ЗОШ №7, 7-б класу разом з класним керівником Ткаченко Галиною Петрівною на годину пам'яті  «Моя рідна сторона, пам’яттю ти бережеш героїв імена…», присвяченій 70-ій річниці від дня збройного повстання проти німецько-фашистських загарбників у лютому 1943 року в нашому місті.















Наші гості - діти, класний керівник Ткаченко Г.П., директор ЦБС Бондаренко Л.М., методист ЦБС Борисенко Т.В. -  здійснили  історичну  подорож  за допомогою електронної презентації «Павлоградському збройному повстанню присвячується…», що містить рідкісні фотокадри періоду Великої Вітчизняної війни.


 Бібліотекар розповіла  про трагічні події того часу, про героїів-павлоградців, що  мужньо  відстоювали  свободу  нашого  міста.  


До заходу була оформлена книжкова виставка «Минає час, та пам'ять не минає, схиляючись при Вічному вогні».  Читачі  ознайомилися з матеріалами виставки, ще раз замислилися над величчю подвигу наших земляків.
Захід підготувала та провела провідний бібліотекар Юдіна О.В.



Немає коментарів:

Дописати коментар