четвер, 22 серпня 2013 р.

Вітаємо!
23 серпня - День Державного Прапора України.  
 ПРАПОР
Прапор нашої Вкраїни
Має колір жовто-синій.
І повинен кожен знати,
Як два кольори єднати:

Синє небо – верхня смуга,
Жовте поле – нижня смуга.
Я підношу із любов’ю
Прапор ніжнокольоровий.
                   Ганна   Чубач 

Свято встановлено в Україні "...На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної україни та з метою виховання поваги громадян до державних символів України..." згідно з Указом Президента України Л.Кучми "Про День Державного Прапора України№ від 23 серпня 2004 року.

На честь свята відбувається здійснення комплексу урочистих заходів, зокрема проведення щороку 23 серпня о 9 годині офіційної церемонії підняття Державного Прапора України в містах Києві та Севастополі, обласних та районних центрах, інших населених пунктах України, за участю діячів науки та культури, представників міжнародних, шромадських,. релігійних організацій, політичних партій.

Звичайні громадяни України та діаспора, підприємства, державні установи та організації вивішують Державний Прапор України.


Державний прапор як символ країни є втіленям національної єдності, честі та гідності, традицій  державотворення, історії та сьогодення. Під ним українці йшли до проголошення самостійної України, до перемоги. Це прапор миролюбства.

Державний прапор нашої Батьківщини має синьо-жовту барву. Ці кольори не випадкові. Тисячоліттями наші предки вважали їх священними. Синій колір – це колір води, без якої не було б життя, не дозрів би хліб, це колір ясного, чистого неба. Жовтий колір – це колір вогню, жовтогарячого сонця, без лагідних променів якого немає життя на землі; це колір пшеничної ниви, хліба, зерна. Це символ достатку українського народу.

Гідність прапора захищається як у самій країні, так і за її межами. Зневага до прапора розглядається як посягнення на честь нації та держави.

Дізнатися більше про національну символику України, історію, традиції нашої країни допоможуть книги з виставки "Дихай вільно, моя Україна, гордо світові в очі дивись!", яка присвячена Дню Незалежності України і розташована у читальній залі бібліотеки.  






Немає коментарів:

Дописати коментар