четвер, 13 березня 2014 р.

         І  мене в сім'ї великій, 
         В сім'ї вольній, новій, 
Не забудьте пом'янути 
Незлим  тихим словом.  
Ці слова Кобзаря звучать  у душі кожного з нас з дитинства.   Волею історії Тарас Шевченко ототожнений з Україною і разом з буттям рідної держави продовжується нею. Він росте і й розвивається в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення. Ми на вічному шляху до Шевченка. Так почалася презентація книжкової виставки "НЕ ЗГАСНЕ У ВІКАХ ШЕВЧЕНКОВА ЗОРЯ" у читальній  залі філії для восьмикласників ЗОШ № 7.

Розповідь бібліотекаря про перше видання "Кобзаря", про "Буквар південноруський 1861 року", про багатогранну творчу спадщину славетного сину українського народу  продовжила віртуальа  екскурсієя "Шевченко - художник з душею поета", яку запропонувала здійснити підліткам Олена Володимірівна. Діти були вражені кольоровою поетікою Шевченка-художника,  а вірші, які лунали у виконанні відомих акторів, вдало доповнювали ці враження.




Чималий інтерес викликала вікторина "Чи знаєте ви твори Шевченка?",  адже вся творчість Шевченка пройнята палкою любов'ю до України, до свого народу.
Згадати знайомі рядки віршів поета та додати пропущене слово змогли майже усі, підказки не знадобилися!
Наприкінці заходу бібліотекар запрпонувала до читання книгу Дмитра Чуба "Живий Шевченко". Це невигадані оповіді про Т.Г.Шевченка. Сюжетами для них стали  задокументовані випадки з життя Шевченка, фольклорні приказки, в яких відбито народні уявлення про поета, його долю і місце в духовному житті народу. 

Немає коментарів:

Дописати коментар