четвер, 2 квітня 2015 р.


Вітаємо! Сьогодні, в Міжнародний день дитячої книги ми згадуємо
Ганса Хрістіана Андерсена, адже саме сьогодні - найвідомішему казкарю
210 років!
Обертається яскрава весела парасолька, луна казкова музика... 
"Кріблє! Краблє! Бумс!" - і свято "Казкар датськкого королівства" відкриває Тиждень дитячого читання!


З калейдоскопу цікавих фактів "Великий казкар" діти дізналися, що біографія найулюбленішого дитячого письменнка теж нагадує казку. Він народився в родині шевця і сам в ранньому дитинстві став підмайстром на фабриці. У чотирнадцять років Андерсен відправився в Копенгаген і став
учнем-танцівником  королівського балету, а потім став писати для сцени і друкувати вірші в журналах.

Але прославився на весь світ він завдяки своїм казкам. У 1833 році  він отримав Королівську стипендію за свій внесок у літературу. В память про великого казкаря на батьківщині Андерсена на набережній Копенгагена встановили статую героїні його казки Русалоньки, яка стала символом міста. 
Самі цікаві і знайомі з раннього дитинства казки Андерсена представлені на виставці "Казки життя", презентація якої непомітно перейшла в казкову бліц-вікторину "По дорогах казки".


Спробуйте і ви відповісти:
Який герой казок Андерсена знає стільки казок, скільки ніхто не знає?
Спочатку було ячмінне зернятко, потім чудова квітка тюльпана, а потім... 
Хто перекусив стеблинку латаття, рятуючи Дюймовочку від жаби?

 Веселі загадки продовжилися бібліогрою: діти роздивлялися казкові речі і відгадували, з якої вони казки Ганса Хрістіана?
Героям казок письменнмка встановлено багато пам'ятників, в цьому гості і учасникі свята переконалися, подивившись відео презентацію "Пам'ятники  героям казок Андерсена".
 
Слова подяки від класного
керівника Світлани Михайлівни.
Солодощі-інформинки

Казкові пригоди у бібліотеці завершилися солодкими
візитівками-інформинками, обиранням книг письменника і дитячою вдячністю любимому казкарю.  
Сьогодні без казок великого Андерсена немислимо дитинство будь-якої людини. Його ім'я стало символом всього справжнього, чистого, високого. Не випадково Вища міжнародна премія за кращу дитячу книгу носить його ім'я -
це Золота медаль Ганса Хрістіана Андерсена, яку присуджують раз на два роки самим талановитим письменникам і художникам.

1 коментар:

  1. Здравствуйте. Моя дочка была в библиотеке, очень понравилось, записались в библиотеку сразу. Зашли на блог - много информации, легко найти все.Спасибо. мама Кристины.

    ВідповістиВидалити