неділю, 10 грудня 2017 р.

«Діти – се наш дорогий скарб,
се наша надія, се – молода Україна»  Олена Пчілка
До Всеукраїнського тижня права (4-10 грудня) пропонуємо
виставку  "Закон захищає дитинство"
 Всеукраїнський тиждень права запроваджено Указом Президента України від 08 грудня 2008 р. №1149/2008 з нагоди 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини.
Захід проводиться щороку у тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини. Адже саме цього дня у 1948 році Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй прийнято Загальну декларацію прав людини, документ, у якому всі держави пообіцяли одна одній і своїм народам забезпечити громадянські права й свободи, рівність усіх перед законом, особисту недоторканість, свободу совісті, можливість дотримуватися своєї релігії й багато іншого.Загальна декларація прав людини - важливий і корисний документ. Але в ньому говориться про людей загалом - і жодного слова про дітей. Але ж діти потребують особливої уваги й захисту з боку держави. 
    Під час презентації діти дізналися, що саме тому в 1989 році ООН прийняла окремий документ під назвою «Конвенція про права дитини». Конвенція - це міжнародна угода. У ній держави беруть зобов’язання дотримуватися прав кожної дитини. І наша держава також підписалася під цим документом, а отже, пообіцяла світові піклуватися про своїх маленьких громадян.
Діти і їх батьки роздивлялися запропоновані книги  і обмірковували отриману інформацію.
Бажаючим було запропоновано "розігнати хмаринки", які сховали основні дитячі права.










Немає коментарів:

Дописати коментар