середу, 14 травня 2014 р.

До Дня Європи, що відзначається в країнах Євросоюзу 9 травня, а в Україні у третю суботу травня, у бібліотеці для п'ятикласників ЗОШ №8 була підготована та проведена година цікавих повідомлень "ВІДКРИВАЄМО ЄВРОПУ РАЗОМ" Бібліотекар читальної зали звернула увагу дітей на виставку, присвячену цьому Дню, запропонувала згадати все, що відомо учням про культуру, історію, географію європейських країн. 

9 травня 1950 року міністр закордонних справ Франції Робер Шуман виступає з декларацією, яка поклала початок об'єднанню Європи.
Країни ЄС займають територію біль ніж 4 мільйони квадратних километрів.
1 січня 1999 р. запроваджено в безготівковий обіг єдину європейську валюту - євро.
В ЄС 23 офіційні мови. Найбільш уживана розмовна мова - англійська: цією мовою можуть підтримати бесіду приблизно половина жителів Єдиної Європи.
Розповідаючи про Європу, яку називають колискою сучасної цивілізації, бібліотекар задавала питання, на які жваво відповідали хлопчики  та дівчатка. Впрдовж заходу діти, наприклад,  згадали країну богів та міфів - Грецію, країну гейзерів - Ісландію,  батьківщину Олександра Великого - Македонію, бурштинову країну - Латвію, казкову країну півночі - Данію... 









У постійному спілкуванні, пізнавально та весело пройшов бібліотечний захід, а наприкінці - найбільш  кмітливі та активні ласували солодощами від Олени Володимірівни.

Немає коментарів:

Дописати коментар