суботу, 2 квітня 2016 р.

Починаючи з 1967 року з ініціативи і за рішенням Міжнародної ради з дитячої книги 2 квітня, в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена, весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги.
В  цей день пропонуємо НОВІ книги для малят та підлітків.
 
Воронина Л. Таємне Товариство Боягузів, або засіб від переляку №9. – Київ, 2015. – 126с.
Одного разу звичайнісінький хлопчина, навколо якого все було похмурим і буденним, захворів. Проте «хвороба» — геть не звичайнісінька, і якщо чесно, навіть дуже захоплююча. Не треба викликати лікаря, не треба пити ліків і лежати в ліжку, а краще віддатися їй сповна, адже ця хвороба — пригодоманія! Перший симптом — поява чудернацьких предметів, часових та просторових переходів на рідній і давно знайомій вулиці. Другий симптом — коли найрідніші люди, мама з татом і бабуся, виявляються супергероями, які мають родинні таємниці, передані їм із давніх часів. І третій симптом — це така блискавична швидкість подій, що зупинити чи перервати їх неможливо. Та й не треба, адже перш ніж рятувати світ від прибульців-синьомордів, потрібно ретельно попрацювати над собою — пройти випробування, позбутися страхів, стати сміливим і приготуватися до карколомних пригод.
Гутовська-Адамчик М. Дівчата з 13-ї вулиці. – Львів, 2015. – 240с.
Книгу «Дівчата з 13-ї вулиці» визнано Книгою Року 2008 за версією польської філії Міжнародної ради з дитячої книги (IBBY). Це історія про трьох однокласниць, дуже різних, проте однакових у своїй закритості та одинокості. Одне доленосне жеребкування зводить їх трьох разом. Так після неприємного випадку під час шкільної екскурсії Зося, Клаудія та Агата змушені відбути так зване покарання – почергово читати вголос книжку для їхньої однолітки Магди, яка лежить у комі. Врешті, це стає терапією не лише для Магди, а для самих дівчат. Кімната Магди, де вона непорушно лежить і невідомо, чи чує їхні думки вголос, стає для них такою собі сповідальницею. Дівчата невимушено відкривають Магді своє підліткове життя, ведуть із нею монологи-діалоги, діляться враженнями шкільного дня, власних переживань, розповідають про наболіле, обговорюють однокласниць тощо.
Йорт В.  Йорген + Анна = любов. – Львів, 2015. – 160с.
Анна непосидюща, весела десятилітня дівчинка, яка понад усе любить таємниці, лазити по деревах і гасати на велосипеді. Та ось у її класі з’являється новачок, Йорґен, і звичний світ Анни перевертається догори дриґом, бо вона вперше в житті закохується. На її шляху стають численні суперниці, але Анна готова на все, щоб здобути прихильність Йорґена. Бо ж коли йдеться про кохання, усі засоби дозволені, хіба ні?
Рутківський В. Ганнуся. У гості до лісовика. – Львів. 2015.
Ця повість є продовженням повісті «Ганнуся». Третій «А» подорослішав на рік, про те від того життя його не стало нуднішим. Ще б пак – хіба можна всидіти в наметі посеред лісу, коли невідомі злочинці попереджають, щоб ви поводилися тихо і нікуди не висовували свого цікавого носа? Хіба можна відмовитися від знайомства з русалкою Ган чи отримати подарунок від зайця? А ще – відчути вірне плече друга, переконати у своїй правоті невіруючого Хому Назаровича і, звісно, закохатися по самісінькі вуха у прекрасну однокласницю? 
Яґелло Йоанна. Кава з кардамоном. - Львів : Урбіно, 2013. - 240 с.
Досі спокійне життя 15-річної гімназистки Лінки раптом змінюється, її мама дедалі більше втомлюється й дратується, вітчим чимраз довше затримується на роботі, Лінці доводиться займатися молодшим братиком, хоча не за горами випускні іспити, і треба більше приділяти уваги навчанню... Дівчина відчуває себе покинутою. До всього, її мама мусить поїхати на невизначений час, і на Лінку лягають усі хатні обов’язки. А ще зіпсувалися стосунки з найкращою подругою, і хлопець, якого вона вважає лише своїм другом, ставиться до неї якось дивно, у школі суцільні проблеми... Щоб відволіктися, Лінка вирішує відвідати свою бабусю, яку давно не бачила. У її домі дівчина випадково знаходить дивну фотографію. Прагнучи з’ясувати пов’язані з нею подробиці, Лінка несподівано розуміє: у неї є сестра, якої вона ніколи не бачила... За пригодами Лінки читачі стежать затамувавши подих. Та відірвавшись від чудової книжки, чому б не спробувати зварити й собі каву з кардамоном.
Яґелло Йоанна.  Шоколад із чилі. – Львів, 2014.- 288 с.
«Шоколад із чилі» продовжує історію Лінки Барської, тепер уже учениці омріяного нею мистецького ліцею.




 
І ще багато цікавих книг! Тож - чекаємо на вас!

Немає коментарів:

Дописати коментар