четвер, 1 лютого 2018 р.

Ювілеї святкують не тільки люди, а і книги і довголіття книги залежить від її читачів...
Пропонуємо до вашої уваги КНИГИ-ювіляри 2018:



Аксаков С.Т. Червона квіточка. (1858) - 165 років
 Розповідь представляє собою російську національну варіацію легенди про Красуню і Чудовисько, що зустрічається в усній народній творчості більшості європейських країн і навіть в деяких східних країнах. Сюжетна лінія історії була записана автором зі слів його ключниці Пелагеї ..
Андерсен Г.Х. Стійкий олов'яний солдатик. (1838) - 185 років
Входить в авторський збірник «Казки та історії».
Трагічна історія кохання маленького одноногого солдата до порцелянової лялечці-балерині стала набула популярності у всіх європейських країнах ...
Верн Ж. П'ятнадцятирічний капітан. (1878) - 140 років
Пригодницький роман оповідає про мінливості долі, з якими стикаються пасажири китобійної шхуни-брига «Пілігрим.
Верн Ж. Діти капітана Гранта. (1868) - 150 років
 Твір складається з трьох частин. Головні герої подорожують навколо Землі, займаючись пошуками зниклого колись капітана Гранта.
По Е. Золотий жук. (1843) - 175 років
Новела американського письменника визначається критиками як рання жанрова форма детектива. У ній розповідається про цілу серію пригод, які відбуваються з головним героєм на шляху пошуку скарбів, прихованих за хитромудрим шифром.
Сент-Екзюпері А. Маленький принц. (опублікований в 1943) - 75 років
Найзнаменитіший твір Антуана де Сент-Екзюпері з авторськими малюнками. Мудра і "людяна" казка-притча, в якій просто і проникливо йдеться про найважливіше: про дружбу і кохання, про обов’язок  і вірність, про красу і нетерпимість до зла.
Стівенсон Р.Л. Острів скарбів. (1883) - 135 років
Роман шотландського письменника Роберта Стівенсона «Острів скарбів» вперше був опублікований 135 років тому. Твір розповідає про пригоди юного хлопчика, в руки якого потрапляє карта Острова скарбів.
 Твори-ювіляри українських письменників: Тараса Шевченка, Івана Франка, Василя Симоненка, Лесі Українки,  Всеволода Нестайка  ви зможете обрати додому і читати з задоволенням!

Немає коментарів:

Дописати коментар