вівторок, 13 березня 2018 р.

П'ятикласники Павлоградського міського ліцею дружньою компанією разом з викладачем  Людмилою Вікторівною навідалися  до бібліотеки, де з бесіди-знайомства з фондом "Книжкові мости до Європи" дізналися про книги сучасних письменників Німеччини.

Діти ознайомилися з такими книгами:
Ізабель Абеді «Лола шукає подругу» і  інші книги про Лолу.
Лолин тато родом з Бразилії, а її тітка заввишки лише вісімдесят сантиметрів. А ще від неї божеволіють мільйони шанувальників, коли вночі вона перетворюється на знамениту поп-зірку Джекі Джонс. Але чого в Лоли немає, то це найкращої подруги — а знайти її дівчинці хочеться понад усе на світі! Треба негайно щось придумати — і Лола відправляє листа, в якому звіряється про своє заповітне бажання, прямо в небо на повітряній кульці. А у відповідь отримує таємниче послання в пляшці…
Кай Майер. Мерле і кам'яний лев.
Мерле ніколи не знала своїх батьків. Вона виросла в приюті, а коли їй виповнилося дванадцяте, її віддали в учні дзеркальщику  Арчимболдо - його волшебні твори були відомі у всій Венеції. Але її учнівству  не  судилося  продовжуватися довго. Мерле дізнається, що вона - одна з освячених дотиком Королеви Флюїрії, загадкового духу вод Лагуни. І дівчинці  приходиться бігти з рідної Венеції, рятуючи власне життя і життя Королеви. Єдиний шлях, повний небезпеки, адже в світі господарюють армії воскреслого з мертвих Фараона, і протистояти їм  вирішуються лише владики Ада. На щастя, Мерле допомагає морські деви і крилатий кам'яний лев ..
"Чорнильна трилогія" Корнелії Функе (книги "Чорнильне серце", "Чорнильна кров" і "Чорнильна смерть") 

Підліткове фентезі сучасної всесвітньо відомої німецької письменниці – чудова знахідка для поціновувачів жанру. Свого часу (2006 року, коли вийшов роман "Володар над злодіями" – до речі, також перекладений українською) журнал "Таймс" назвав письменницю "найвпливовішою німкенею світу", а видавати її книги англійською взявся видавець Джоан Роулінг. Натомість в Україні Корнелія Функе майже не прозвучала. І абсолютно дарма. Бо якісне фентезі не тільки порушує не менш серйозні питання, аніж література "класичних жанрів", а й спонукає читачів до фантазувань і відкриттів, пробуджує в них цікавість до світу.

Бодо Шефер.  «Кіра й таємниця бублика»  
Життя Кіри цілком змінилося після того, як вона врятувала пса – чудового лабрадора Мані. Пес умів розмовляти та навчив дівчинку правильно заощаджувати і розпоряджатися грошима. Ось-ось має здійснитися мрія Кіри – і вона полетить до Каліфорнії. Але на шляху до мети несподівано виникають перешкоди, які не так легко подолати – адже для цього потрібно знати сім правил життя… Книга відкриває дітям правила життя, які допоможуть їм досягати мети і стати гідними громадянами.


Немає коментарів:

Дописати коментар