суботу, 19 травня 2018 р.

Запрошуємо до знайомства з новинками української та зарубіжної літератури!

Як бачите, нові книги вже викликали інтерес у дітей різного віку, і, сподіваємось, що вам теж буде цікаво
    дізнатися про пригоди школярки-семикласниці Ліни Лапіної з трилогії Марини та Сергія Дяченків, 
     опинитися в українському селі з паралельного світу разом з авторами повісті Валерієм та Наталкою Лапікурами, 
     або уявити себе ундиною (чи прекрасним юнаком) і зануритися у світ германської міфології у повісті Фуке "Ундина"!
Р А Д И М О    П Р О Ч И Т А Т И:
Марія та Сергій Дяченки. Ключ від королівства: роман
«Ключ від Королівства» — перший роман трилогії про пригоди школярки-семикласниці Ліни Лапіної (до трилогії також входять романи «Королівська обіцянка» і «Зло не має влади»). Ця трилогія вийшла в новій серії видавництва «Фоліо» «Світи Марини та Сергія Дяченків».
Ліна поверталася зі школи додому — втомлена, з важезним рюкзаком за плечима. Незвичайний випадок у тролейбусі привернув до неї увагу дивного чоловіка. Його звали Оберон і, як потім з’ясувалося, він був королем мандрівного Королівства. Ліну, що не одразу погодилася стати бойовим магом, чекають розчарування і перемоги, страх і радість, дружба і зрада...

Валерій та Наталя  Лапікури . Чарівна брама: повість.
Не лише діти, а й дорослі часом бувають непередбачуваними. Отак і подружжя Валерій і Наталя Лапікури: раптом на рівному місці взяли та й написали повість-фентезі «Чарівна брама». І нехай вас не дивує, що деякі персонажі схожі на їхніх рідних дідусів і бабусь, а українське село з паралельного світу — на те, де пройшли найщасливіші роки їхнього, авторів, дитинства. Як казав один із героїв лапікурівських повістей, чи ми не українці?
      
    
Фрідріх де ла Мотт  Фуке. Ундина : повість
Казкова повість «Ундина» (1811) — найвідоміший твір німецького письменника епохи романтизму Фрідріха де ля Мотт Фуке — належить до класики світової літератури. В основі повісті — сюжет із германської міфології про чарівну ундину — звабливого духа води, що закохується в прекрасного юнака. Твір, написаний у дусі середньовічного лицарського роману, сповнений елементів фантастики й подекуди справді нагадує казку.

І ще багато новинок-цікавинок! 

Немає коментарів:

Дописати коментар