вівторок, 22 липня 2014 р.

Вітаємо!
Ось з'явилися в нас нові книги, і ніби світліше стало у бібліотеці, а перші відвідувачі вже роздивляються, цікавляться новинками!
В Дмитра Павличка є чудовий вірш:
      Соняшник
Дівчинка книжку читала
І соняшника прохала,
Може, так жартувала:
- Посвіти мені, посвіти. -
А соняшник мовив:
Ну, що ти?!
Не мав би я вже роботи,
Щоб свої золотисті соти
На дрібниці перевести!.. –
Соняшник дивився на
Сонце,
Дуже довго дивився на Сонце,
І здалося йому, що Сонце –
Квітка така ж, як він…
    Втім, вийшла дівчинка з хати
     І стала Сонце прохати:
       Зайди до нашої хати,
         Перепочинь з путі! –
Сонце зайшло. І раптом
Все навкруги померкло,
Тільки вікно хатини
Сяяло в темноті.
Соняшник здивувався!
Засоромлено пооглядався
І до вікна підкрався.
І що ж він побачив? Дива!
Дівчинка книжку читає,
А Сонце перегортає
Сторінки й світло вливає
В літери та в слова.
    Тож що будемо читати? Познайомтеся, будь ласка, з деякими новими книжками:
Бєлянська Л. Чарівні скельця Магніффера, або Надзвичайні пригоди кота Фредді, папуги Корті та ведмедика Дзеріса : повість-казка /Л. Бєлянська ; пер. з рос. О. Грицай ; ілюстр. В. Богдан. –- Донецьк : Донбас, 2013. – 151 с. : ілюстр., портр.
У країні Червоних Троянд і Срібного Гаю, якою править звіздар і романтик Аргуліссимус Георг 3, відбуваються надзвичайні події, в яких активну участь беруть кіт Фреді, папуга Корті та іграшковий ведмедик Дзерис.
Майданович, Т. В. Охорон­ниця слова [Текст] : казки і казкові історії / Майданович, Тетяна Василівна ; передм. Л. І. Андрієвського ; худож. І. Е. Герега. — К. : Криниця, 2013. — 280 с. : ілюстр.

Казкові пригоди у цій книжці тісно пов'язані з реальним життям, із щоденними турботами і радощами дітей та дорослих, з їхніми сердечними бажаннями. Казки вчать берегти рідну природу, шанувати народні звичаї, рости працьовитими і справедливими. А головне — бути відповідальними за свої слова і вчинки. Герої казок — діти і дорослі, тварини й різні одушевлені казкові істоти — долають труднощі та небезпеки, бо завжди прагнуть жити за законами добра, любові, краси. Казкові твори доповнює повість «Казкова азбука», в якій читачі мандрують казковими стежками україн­ської мови. Як зазначила сама письменниця, книга «Охоронниця слова» стане у пригоді всім, хто любить за допомогою казок відкривати світ.
Носко Д.В. Чумацький шлях. – К.: ТОВ «Патерик», 2013. – 64с.
Чи цікаво вам, як везли чумаки з Криму, чорноморського й азовського узбереж сіль, рибу та найрізноманітніший крам? Як жили чумаки, що пили та їли, як вони співали, як відбувалися їх мандрівки. Давайте дізнаватися разом!
Сташук О.В.  Я громадянин України. – К. : ТОВ «Патерик», 2013. – 64с. 
Кожен з вас має пишатися тим , що він українець, що живе на рідній землі.
Кожен повинен знати національну символіку, свою історію, культуру, традиції. А виховати патріотичні почуття, зародити любов до нашої країни допоможе ця книжка.
   Ці та інші нові цікаві книги чекають саме на тебе!

Немає коментарів:

Дописати коментар