четвер, 9 жовтня 2014 р.

Українська книга в престижному каталозі.


«Хто зробить сніг» - філософська історія для дітей, створена українськими авторами Тарасом і Мар'яною Прохасько. Ілюстрації до казці також створила Мар'яна Прохасько. Днями книгу включили в один з найпрестижніших каталогів дитячих книг «Білі ворони» - список 250 кращих видань, написаних авторами з 40 країн світу.

«Білі ворони» - щорічний каталог, який випускається з 1996 року. З видань, які надходять до Міжнародної молодіжної бібліотеки (International Youth Library, IYL) в Мюнхені, експерти відбирають кращі книги і формують топ-лист. Фахівці оцінюють універсальність тематики дитячої книги, літературний стиль, дизайн, художнє рішення. У літературному співтоваристві вважається, що «Білі ворони» - видання, яке є одним з основних орієнтирів у світі книг для дітей і підлітків і визначає світові тенденції ринку для видавців, критиків, рітейлерів.
Казка "Хто зробить сніг" стала лауреатом конкурсу "Книга року ВВС - 2013" у номінації "Дитяча книга року ВВС - 2013" і була удостоєна премії "Літакцент року-2013" у номінації "Поезія і проза для дітей", а також була обрана лідером рейтингу "Книжка року'2013" у номінації "Дитяче свято".

Джерело



Немає коментарів:

Дописати коментар