понеділок, 12 жовтня 2015 р.

Вітаємо!
14 жовтня православні християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці. І водночас у цей день відзначається День Українського козацтва, а з цього року і День захисника України.
Сьогодні до бібліотеки завітали учні 4 класу ЗОШ №8 на подорож "Моя країна - Україна", під час якої  бібліотекар Н.В.Єлизарова розповіла, що цей день - данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності та досягнення Україною своєї незалежності. Саме виникнення козацтва допомогло консолідувати українців в боротьбі проти численних ворогів, які в ХV-ХVІІ століттях неодноразово намагалися завоювати українські землі. Діти дізналися, що фундаментом всього українського козацтва була Запорізька Січ. Гетьмани Запорізької Січі мали великі урядові повноваження.
Вони захищали землі і народ від зовнішнього ворога, вели міжнародні переговори від імені народу, вирішували глобальні питання, що стосувалися загального розвитку держави.









Після бесіди-огляду діти взяли участь у "Козацькій вікторині" і передивилися мультфільм "Як козаки сіль купували", що додало заходу жвавості та трошки веселощів.
Наприкінці подорожі діти детальніше ознайомилися з тематичною викладкою книг і обирали книги додому. 

Немає коментарів:

Дописати коментар