четвер, 22 жовтня 2015 р.

 Що таке відповідальність? Чи легко бути відповідальним? Що значить фраза, яка стала афоризмом:"Ми у відповіді за тих, кого приручили" ? Саме над цими питаннями розмірковували семикласники під час години роздумів "Ти на Землі - людина", яка  відбулася у дискусійному клубі "Діалог" у  читальній  залі бібліотеки.
  Бібліотекар Юдіна О.В. зазначила, що відповідальність – це вміння відповідати за свої вчинки. Почуття відповідальності – це одна із сторін порядності, поряд з чесністю, добротою, гуманністю. А мудра фраза Антуана Сент-Екзюпері  говорить кожному з нас про відповідальність перед тими, хто тобі повірив, точніше хто тобі довірився. У цих  словах полягає вся суть людського гуманізму. Ми повинні завжди пам'ятати про тих живих істот, яких змусили повірити в нашу любов, і ніколи їх не розчаровувати. Тільки така висока ступінь свідомості і відповідальності є головним мірилом людяності.
Бібліотекар зробила огляд виставки-прес-діалога та навела багато  прикладів щодо доброго та людянного або жорстокого чи байдужого відношення людини до "братів наших менших", продемонструвала підліткам підготовану до зустрічі відеопрезентацію. Діти уважно слухали, сумували над вчинками дорослих і однолітків, ділилися прикладами зі свого життя, розмірковували над необхідністю виховувати в собі відповідальність, доброту, турботливість, співчутливість...

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар