неділю, 17 лютого 2019 р.

Вітаємо!
Фонд бібліотеки постійно поповнюється новими виданнями дитячої літератури, тому дуже необхідно і важливо розповідати і ретельно знайомити  відвідувачів з новими надходженнями.
Під час інформаційної бесіди "До нас прийшла книга", яку нещодавно було  запропоновано четвертокласникам, бібліотекар Еліна Жайворонок  ознайомила дітей з деякими цікавими книгами.

Анатолій Птіцин.  "Ниточка і Ложкін".
 Письменник наполягає, що ця історія не вигадка, а щирісінька правда
З тими звичайними дівчатками, що читають Велику Поважну Книгу, відбувається найбільше всього незвичайного. У Наталочки-Ниточки ранок почався надто вже дивно. Це відчув навіть кіт Коржик, якому щастить неймовірно, адже щонеділі він снідає по сім разів! А капосне дзеркало тут-таки вередувати почало! Ниточка взула дивні жовті черевички та й пішла собі... Проте зовсім не до школи. Іти їй довелося весь час ліворуч, бо встала вона з лівої ноги, а цього правила в жодному разі не можна порушувати. Аж тут раптом звідкілясь узявся дивний хлопчик Ложкін, який знає напевне, що на зворотному боці Місяця така нудьга!

Всеволод Нестайко.  "Чорлі". 
Перед маленьким Айком постало непросте завдання — знайти лицаря Орландо і розкрити йому важливу таємницю. І невідомо чим би закінчилася ця дивовижна та небезпечна пригода, якби не веселий чарівний кіт Чорлі, який допоміг хлопчику подолати усі перешкоди і стати сміливим. Пригодницька казка видатного дитячого письменника Всеволода Нестайка про добро, дружбу та справжнє щастя з живими ілюстраціями відомої художниці і режисера мультиплікаційних фільмів Ірини Смирнової.


 Сергій Волошин.  Подорож "Пройдисвіта"
Примирити озерний світ нелегко, а особливо тоді, коли бандюгани на чолі зі Щукою-Злюкою прагнуть заволодіти Озером із усіма його жителями. Раптова смертельна небезпека, що нависла над країнами Жабії, Тритонії та Карасії, не залишає для міжусобиць місця. Навести лад в озерному житті допоможе висококласний всюдихід ''Пройдисвіт''. Але чи впораються із цим завданням Сашко та його балакучі друзі? Чи зможуть вони ризикнути? Чи проковтнуть зменшувальні пігулки?
Озбройся переконливими аргументами, перегорни сторінку - і допоможи Сашкові стати Капітаном!
Ці та інші запропоновані книги розраховані на дітей молодшого шкільного віку, гарно оформлені і обов'язково зацікавлять прихильників читання.

Немає коментарів:

Дописати коментар