неділю, 12 липня 2020 р.

ІНФОРМ-хвилинка "Шоко-шоко-шоколад" присвячена Всесвітньому дню шоколада, який з 1995 року відзначається 11 липня.

         Шоколад обожнюють всі і особливо діти. Коли ми бачимо перед собою плитку шоколаду, відразу ж відчуваємо ту насолоду яку принесе її поїдання. Зверніть увагу, що окрім задоволення – він ще й дуже корисний. Адже в шоколаді міститься магній, залізо та ще багато інших елементів, що позитивно впливають на наш організм.
З запропонованих журнальних публікацій разом з дітьми ми дізналися ХТО, ДЕ і КОЛИ відкрив справжнього Короля солодощів.


Дівчатка, що перші  прийшли до бібліотеки, Настя і Ангеліна, прочитали, що :
- Какао дерева справжні довгожителі. Вони можуть жити аж до 200 років. Але не все так добре, адже плодоносять вони тільки 25 років
- Печиво з шоколадом було винайдено зовсім випадково. Американка Рут Грейвс замість масла добавила шоколад. Так і вийшло всім відоме частування
-  За часів майя вартість деяких товарів визначалась в какао-бобах. Так, наприклад, купити домашніх птахів можна було за 25 бобів, а раба приміром за 120
- Щоб виробити 450 грам шоколаду необхідно біля 400 какао бобів.


Дівчатка зацікавилися рецептами смаколиків, які можна приготувати з шоколаду. Ось, наприклад, "Черепаха  ЧОКО", "Банан під шубою" та ін.
 




Серед безліч фактів про шоколад, цей буде дуже цікавим саме для дітей. Всі ми чули фразу «не їж багато шоколаду, а то зуби вилетять». Так от – це міф. Ще в далекому 2000 році, японські вчені, довели, що шоколад набагато безпечніший для зубів аніж цукор чи цукерки. Це пов’язано з тим, що какао володіє антибактеріальними властивостями.

     Як ви думаєте яка країна займає перше місце по споживанню шоколаду? Звичайно – це Швейцарія. Кожен швейцарець з’їдає більш ніж 10-12 кг шоколаду на рік.
Як правильно їсти шоколад
  • Віддавайте перевагу саме чорному шоколаду. Він більш корисний і містить менше цукру в порівнянні з молочним та білим.
  • Не жуйте шоколад. Щоб оцінити його смак і аромат, не потрібно з’їдати цілу плитку за раз, досить покласти маленький шматочок в рот і чекати, поки він повністю розтане.
  • Ідеальна температура для шоколаду – 21-24 градуси. Тому купивши плитку шоколаду, не кладіть її в холодильник.
  • Не зловживайте, їже не більше 30-50 грам шоколаду на день.
  • Купуючи шоколад в магазині, вибирайте той який містить не менше 65% какао. Так він дорожчий але і користь від нього значно більша.

Немає коментарів:

Дописати коментар