вівторок, 9 грудня 2014 р.


2 грудня у читальній залі відбулася дискусія між членами клубу «Діалог»  на тему: «Наркоманія – пастка для юних».
Десятикласники розглянули дуже актуальну тему у сучасному суспільстві – проблему наркоманії. 
Вчитель біології розповіла учням про вплив наркотиків на організм людини: "абсолютно усі наркотики за своєю природою є отрутами, вражаючими всі системи органів і тканин, але особливо центральну нервову систему, мозок, статеву систему, печінку і нирки. Як правило, люди з міцним здоров'ям при регулярному вживанні наркотиків живуть не більше десяти років. Більшість помирає раніше. Досить поширені випадки, коли люди, помирають протягом першого року з моменту початку вживання наркотичної речовини. Оскільки наркомани не користуються стерильними шприцами, серед них поширені багато хвороб, що передаються через кров - СНІД, гепатит та інші. Від цих хвороб вони часто помирають раніше, ніж відбулося отруєння організму наркотика." 
Бібліотекар читальної зали запропонувала переглянути відеоролик «Наркоман – мертвець», після чого молодь розмірковувала над тим, чим наркоманія шкідлива для суспільства, що потрібно зробити, щоб вона зникла.
З запропонованої книжкової виставки: «Наркоманія – крок у безодню» та фото -сушіння «Зірки та наркотики» юні клубівці за допомогою бібліотекаря дізналися, що непоправної шкоди здоров'ю часом людина завдає собі сама, вживаючи різні «допінги», «енергетики», «стимулятори».  Надана література допоможе знайти відповіді та рекомендації як вчасно попередити біду, підкаже, чого потрібно побоюватися, що робити, до кого звертатися за допомогою.







Наприкінці заходу, емоційно і без вагань, учні  зробили креативний  колаж-заклик  «Ми проти наркотиків!».  Кожному варто задуматися, що вибрати: короткочасний відхід від реальності або довгу активне життя? Оберемо майбутнє! Оберемо життя!

Немає коментарів:

Дописати коментар