вівторок, 18 грудня 2018 р.

ЩЕДРИЙ МИКОЛАЙ
Через поля, через гай
У червонім кожушку
Поспішає Миколай
На санчатах по сніжку.
В торбі іграшки везе,
пряники медові.
В кожні хату увійде,
Сповнений любові.
Зранку встане дітвора,
Зблиснуть оченята – 
Подаруночків гора,
Радості багато.
Г. Шевчук
19 грудня -День Святого Миколая – це день святкування та вшанування пам'яті Святого Миколая у католиків та православних. 
Святитель Миколай вважається захисником бідних, скривджених та несправедливо засуджених. Шанували святителя і як покровителя шлюбу.

Святкова інформинка у бібліотеці чекає на тебе, запрошуємо! 
Діточкам-читачам - солодощі, дорослим - радість!
Цікаві факти:
Миколай та його маленький друг.
Мало хто помічав, але дуже часто на картинках Святого Миколая зображують не самого, а з чотириногим другом – осликом. Цей ослик не простий, у нього сріблясто-сіра шерсть, але все ж земної породи. Він завжди супроводжує Миколая Чудотворця і допомагає йому розносити подарунки дітям. Подейкують, що цей ослик пра-пра-пра... онук того самого знаменитого осла, що ввіз в Єрусалим самого важливого гостя 2 000 років тому – Ісуса Христа.
Миколай та його чарівна книга
Кажуть, вдома у Святого Миколая є чарівна книга. У цій книзі все записано і про всіх. Там є всі хороші і погані справи, які за рік зробила людина. Тому й кажуть, що якщо ти себе цього року погано вів, то подарунка від великого чарівника тобі не бачити. Але Святий Миколай добрий чарівник і готовий пробачити всі погані вчинки, варто тільки щиро попросити вибачення у всіх, кого образив і у самого Святого. Якщо почуття провини буде щирим, тоді можеш просити у Чудотворця чого завгодно – він все виконає. Головне не бути жадібним і не просити занадто багато, інакше покарає тебе Святий Миколай в наступному році.

Немає коментарів:

Дописати коментар