четвер, 18 квітня 2013 р.

 95 років події
Саме 18 квітня 1918 року ї почав свою діяльність Український Червоний Хрест. 

З 1 квітня по 1 травня  -  Всеукраїнський місячник Червоного Хреста
 під гаслом:  «Сила гуманності - сила життя».
За допомогою знайти інформацію про історію та діяльність Товариства Червоного Хреста в Україні звернулися дівчатка з 4-б класу міського ліцею Павлова Арина, Тузова  Марія.
 Бібліотекар Єдизарова Н.В. допомогла дітям знайти потрібну інформацію, розповіла про діяльність міської організації Товариства Червоного Хреста України, яка  вже на протязі 95 років – намагається якомога краще прислужитися немічним і знедоленим, допомогти людині зберегти гідність у найскрутнішому становищі та зробити свій внесок у створення розгалуженої системи адресної допомоги громадянам.



Патронажна служба міської організації — це 3 медичних і 4 молодших сестри, які щоденно дарують частку свого тепла самотнім громадянам похилого віку, інвалідам, тяжкохворим, дітям позбавленим батьківського піклування, багатодітним та малозабезпеченим сім’ям. 
Працює банк одягу, пункт прокату речей догляду за хворими, що дає змогу малозабезпеченим громадянам різних категорій отримувати не тільки безоплатну медико-соціальну допомогу, а й психологічну та натуральну у вигляді одягу, взуття, продуктів харчування, гігієнічних засобів тощо.

Ось і зараз Товариство Червоного Хреста має намір зібрати кошти, харчі, одяг, взуття та інші речі першої необхідності для незахищених верств населення .
Нині Товариство Червоного Хреста України  – це понад 6,5 млн. людей об’єднаних в майже 47 тисяч первинних організацій. Діти роздивлялися карту  з розміщенням організацій Червоного Хреста в нашій  країні.

Інформацію про благодійні акції та діяльність міської організації Товариства Червоного Хреста України дивись на сайті:

















Немає коментарів:

Дописати коментар