понеділок, 1 квітня 2013 р.

Друзі, наші вітання!
Щороку в березні під час весняних канікул у бібліотеках України для дітей проходить Всеукраїнський Тиждень дитячої книги. Початок цій чудовій традиції було покладено майже 70 років тому.
Вперше свято дитячої книги «Книжчині іменини» було проведено за ініціативою дитячого письменника Льва Кассіля 26 березня 1943 року в Москві (у Колонній залі Будинку Спілок). Його організаторами стали Людмила Вікторівна Дубровіна, директор видавництва "Дитвидав". Активну участь у святі взяли Самуїл Маршак, Сергій Міхалков, Агнія Барто, Михайло Пришвін.
З 1944 р. Тиждень дитячої книги став Всесоюзним.
У 1945 р перший Тиждень пройшов у Києві. Його гостями стали Петро Панч, Микола Бажан, Іван Багмут.
У незалежній Україні Всеукраїнський Тиждень дитячої та юнацької книги було засновано 22 лютого 1993 року. 
Тиждень дитячої та юнацької книги "Нашій книжці - слава! В ній наука і розвага, втіха і забава" проходив  цього року в нашій бібліотеці.

Пусть эта «Книжкина неделя»
Продлится только до апреля,
Но вы, читающий народ,
Любите книгу круглый год!
                                   С.Я.Маршак


Бібліотекарі знайомили своїх читачів з літературою, яка є у фондах філії.  Дитинство – це той неповторний час, коли маленька людина відкриває для себе світ, і гарна дитяча книга відіграє в цьому провідну роль. Книги кращих українських видавництв були представлені на виставці  «Під українським небокраєм книгу люблять і читають».


У березні, напередодні Тижня дитячої книги, з нагоди року дитячої творчості, на абонементі для молодших школярів  бібліотекарем Жайворонок Е.Г. була організована виставка «Містечко вмілих рученят»,  де  поруч з книгами по розвитку творчих здібностей у дітей. Були представлені і  роботи читачів, а саме:  творчі роботи Тузової Марійки – іграшки з валяної вовни, аплікації; творчі роботи Ілющенко Юлії, а саме: поробки з солоного тіста, роботи у техніці «квілінг» і вишивка хрестом.
 
















В рамках Тижня дитячої книги у ЗОШ №10 пройшов День бібліотеки в школі "Бібліотека пропонує і запрошує". Бібліотекарі розповсюджували візитівки-запрошення  до бібліотеки серед учнів та розповідали про послуги бібліотеки з метою  популяризації   і  залучення  дітей  до  бібліотеки, до читання. 






Бібліотекар Юдіна О. В. зробила для учнів 5- А класу  інформаційній калейдоскоп «Читай інтересно, живи не прісно!»,  у якому розповіла  про періодичні видання, які отримує бібліотека.
Бібліотекар абонементу Голубєва С.С. провела  для  п’ятикласників   огляд нової літератури "Новинки – цікавинки" та розповіла про інтернет-послуги  у бібліотеці, про бібліотечний блог «ЧитайПлюс».





Інтелектуальна гра "Уважні та начитані" пройшла у 5-б класі.  Діти  розділилися на дві команди : «Юні поліглоти» та « Юні  ерудити» та давали відповіді на запитання з різних  областей знань: історії, географії, біології . Дуже  живо пройшов конкурс на знання художньої літератури. 
Діти зробили для себе висновок: «Хочеш знати  все і всіх – другом будь хороших книг!»





Акція «Журнал об’єднує друзів» проходила у бібліотеці на протязі трьох місяців – діти мали змогу подарувати бібліотеці журнали, які самі вже перечитали. Під час весняних канікул акція набула свого завершення.


За цей час бібліотека отримала від дітей більш ніж 50 примірників періодичних видань.
Це такі періодичні видання російською мовою: «Познай историю с Волли», «Супергонки», «Бумка», «Ухтышка», «Скубиду», «Человек-Паук», «Черепашки Ниндзя». «Трасформеры», «Нарисуй-ка»  та українською мовою: «Вінні та його друзі», «Чарівна принцеса».

 Наша подяка читачам бібліотеки – Бакланову Владу, Іванюк Катерині, Логунову Андрію, Новак Інні, Новікову Андрію, Сергієву Кирилу, Семерні Станіславу, Столяр Олександрі, Ухватову Ярославу, Хамазє Єгору, Новіковій Риммі.

Ми, бібліотекарі філії, щиро дякуємо вам, наші друзі і помічники! Зараз  ці  журнали з задоволенням дивляться, читають всі користувачі нашої бібліотеки від  дошкільнят до старшокласників.



Для дітей, що зацікавилися цими журналами, бібліотекар 
Голубєва С.С. провела огляд «Цікавинки зі сторінки» та запропонувала вибрати періодичні видання для читання вдома. А читачі запропонували, щоб ця акція тривала і далі, адже спілкуватися у бібліотеці з друзями та робити подарунки приємно у будь-який час. Ми згодні з нашими щирими читачами, зустріч з гарною книгою, журналом  завжди додасть нових яскравих вражень життю.                                        


Бесіду-огляд «Захоплююча  подорож  на  планету  Періодики» провела для молодших читачів бібліотекар абонементу Жайворонок Еліна Георгієвна.

Бібліотекар  розповіла дітям, що поряд  з  книгою   вірним  супутником  людини  залишається  журнал: "Він  звеселить  і  змусить  замислитися  над  різними  серйозними  речами. Пізнавальний  і  цікавий  завжди  буде  поряд  з  нами.

«Малятко», «Барвінок», «Пізнайко», «Професор Крейд», «Яблунька», «Котя»  -  ці  журнали  силу  мають,  вони  з  нами  розмовляють.  Люблять  діти  їх  читати,  сторінками  мандрувати,  де  рослини  і  тварини,  конкурси  і  вікторини,  можна  й  казку  прочитати,  ще  й  кросворди  відгадати!"


 Огляд зацікавив читачів і вони з задоволенням переглянули свої улюблені журнали.



 





Огляд книг з серії "Звуки дикої природи" зробила для дітлахів молодшого віку бібліотекар Юдіна О.В. Вона розповіла про книги, які  можна не лише читати, але й роздивлятись тривимірні картинки та слухати звуки.







Серія: Звуки дикої природи

Прекрасні книжки-іграшки цієї серії з великими гарними ілюстраціями і музичним чіпом не тільки розважать юних читачів, але і дозволять їм почути дивовижні звуки природи - від тріску ламких гілочок в нічному лісі до реву ягуара в опівнічних джунглях. Кожна сторінка цієї книжки повна сюрпризів, вирує життям, фарбами і звуками. Просто відкрий і слухай!

Нічний ліс

Хочеш потрапити в нічний ліс і розкрити таємниці його мешканців? Адже поки ти міцно спиш, життя там не завмирає ні на хвилину. Відкрий цю чарівну книгу. Ти почуєш загадкові звуки ночі: тужливе завивання вовків, величний рев тигра, протяжне ухання неяситі в місячному світлі ... Нічний спокій так оманливий! Тривимірні зображення і живий звук.

Птахи

Хочеш почути, як співають птахи в усіх куточках земної кулі? Розгорни цю чарівну книжку! Ти почуєш різноголосий хор і чудових солістів. Соловейко і вільшанка, червоний кардинал і спритний пересмішник лірохвіст залюбки порадують тебе мистецтвом.

Як виглядають і звучать такі книги можна подивитись тут: http://www.youtube.com/watch?v=gfO_uX33LxI

Для дітей школи-інтерната, що завітали до бібліотеки 29 березня разом з вихователькою  Ольгою Олександрівною , бібліотекар Єлизарова Н.В. провела літературне лото "Ці книжки читали усі, прочитай і ти" по казкам Андерсена та подарувала всім дітям розмальовки.




Діти зацікавилися презентацією "Казки Г.-Х. Андерсена", яку передивились за допомогою бібліотекаря, користуючись мережою Інтернет.
Запрошуємо до нашої бібліотеки, в нас ще є багато цікавинок!

Немає коментарів:

Дописати коментар