понеділок, 10 лютого 2014 р.



100 років з дня народження      



Лариса  Михайлівна  Письменна

  (11.02.1914-20.02.1992)  

    
Українська письменниця,  Лауреат Республіканської премії імені Лесї Українки протягом тридцяти років своєї літературної діяльності  написала велику низку казок, оповідань, повістей як для дошкільнят і молодшого шкільного віку, так і для підлітків та старшокласників.  

Книжки Лариси Письменної вчать дітей любити Батьківщину, бути чесними, сумлінними в навчанні, працьовитими, допомогати старшим, берегти вірність в дружбі, виховувати вимогливість до своїх товаришів. Для більшості творів Лариси Михайлівни характерним (не говоримо вже про казки), навіть для великих повістей, є природне поєднання справжнього, побаченого в житті, з казковим, вигаданим, яке, в свою чергу, також  зустрічається в дійсності. 
       
 
Твори Лариси Письменної -  Золотогривий” Павлик –Равлик”,  Як Петрик на дні моря жив, „Голубий Олень, „Богатир Жовте Око, „Неспокійні друзі, „Як у Чубасика сміх украли, „Жар-пташенята, „Юрко їде до табору, „Півень Зелене Колесо” 
Тисяча вікон і один журавель, „Чарівник на тонких ніжках,
 „Чап-Чалап”  та інші - 
це вхід у країну мрій і казок,  захоплююча мандрівка по рідній землі, зустрічі з цікавими людьми й своїми ровесниками, глибше пізнання світу природи.

Книжка  "Як у Чубасика сміх украли" більш за всіх цікавить наших маленьких читачів.
Герої цієї книжки – веселі та дружні звірята й пташки, кіт Хитрун Веселі вуса, хлопчик Чубасик, який умів так сміятися, що навіть сонце з-за хмар здивовано визирало. Зустрінеться у книжці і лиха чаклунка гадюка Ненависниця з дуже злими намірами, та дружба й рішучість  лісових мешканців стануть на заваді її підступності. Бо добро завжди перемагає, коли за нього спільно борються.


   

2 коментарі: