пʼятницю, 14 лютого 2014 р.

15 лютого — День вшанування учасників бойових дій 
на території інших держав і 
25-а річниця виведення військ з Афганістану.
На годину пам’яті 
І дев’ять років юність нищив для нас чужий Афганістан" 
та для зустрічі з воїнами-інтернаціоналістами напередодні цієї дати,
 бібліотекар читальної зали Олена Володимірівна запросила до бібліотеки учнів 8-Б класу ЗОШ №7 разом з класним керівником. 
З вступного слова бібліотекаря, яке супроводжувалося показом відеоматеріалів щодо воєнних подій в Афганістані, восьмикласники дізналися, що наші солдати, подаючи руку дружби і рятуючи долю людства, часом віддавали зовсім ще юне своє життя заради миру на землі.
Після Другої світової війни українці брали участь у війнах і військових конфліктах у 26 країнах світу, де гідно і мужньо виконували інтернаціональний обов’язок.


Найбільш тривалою і тяжкою стала військово-політична спецоперація в Афганістані, людські втрати у цій неоголошеній війні вражаючі. 160 тисяч українців пройшли вогненними дорогами цієї країни. Загинуло майже 15 тисяч солдат та офіцерів радянської армії. З них – понад 2 тисячі українських юнаків. 
Учасник бойових дій Володимир Семенович  
Заярний розповів про те що бачив і відчував в той час, про мужність, героїзм своїх товарищів.  Тоді нашим військовим протистояли  озброєні банд-формування, які підтримувалися реакційними мусульманськими кругами, і ісламські терористи, чия брудна політика і жорстокі методи її здійснення і досі сумно відомі усьому світу. 



Емоційною була розповідь прикордонника Ігоря Івановича Іваниченка, який  виконував свій військовий  обов'язок на кордоні з Афганістаном. Зацікавлено та уважно слухали підлітки виступаючих, задавали питання. 
Кілька років тому Ігор Іванович організував КІМНАТУ-МУЗЕЙ БОЙОВОЇ СЛАВИ при Раді Ветеранів селища імені 40-річчя ЖовтняСтенди про службу і подвиги прикордонників зацікавили присутніх на заході школярів.
Ігор Іванович подарував бібліотеці книгу
"Сильнее смерти любовь. Мать солдата"(рос)

Спогади цих  людей, які пройшли через жахи війни, через втрати і страждання нікого не залишили байдужими.          

Все далі в історію відходять події, пов’язані з Афганською війною, але і зараз ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих військових, вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах. 

Всі були дуже вдячні шановним гостям за цікаву, змістовну бесіду, а  бібліотекар висловила сподівання на подальшу співпрацю.

Немає коментарів:

Дописати коментар