четвер, 20 листопада 2014 р.

У 1954 році Генеральна Асамблея ООН рекомендувала всім країнам ввести в практику святкування Всесвітнього дня дітей (Universal children's Day) як дня світового братерства і взаєморозуміння дітей, присвяченого діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.
 ООН запропонувала урядам святкувати цей день в будь-який з днів, який кожне з них визнає доцільним, і припустила, що загальне святкування  Всесвітнього дня дитини послужить зміцненню солідарності і співпраці між націями.  
А 20 листопада знаменує день, в який асамблея прийняла в 1959 році декларацію прав дитини, а в 1989 році - Конвенцію про права дитини.
Напередодні цього дня всі відділи нашої бібліотеки отримали довгоочікувану нову літературу (а це аж 104 примірника!) на будь-які смаки, і здебільше  це книги, які дарували читачі і всі небайдужі до читання і до бібліотеки городяни - відвідувачі філії. 






 Нові книги завжди викликають величезний інтерес і море позитивних емоцій у наших читачів. І цього разу знайомство з енциклопедіями та художньою літературою різних жанрів на переглядах і виставках для всіх вікових категорій користувачів бібліотеки було радісним і корисним. Ми, бібліотекарі філії, щиро дякуємо всім, хто подарував ці чудові, в основному, нові книги, яких, як кажуть, багато не буває! Запрошуємо відвідати бібліотеку в найближчі дні і детально ознайомитися з усіма книгами!

Немає коментарів:

Дописати коментар