вівторок, 29 квітня 2014 р.

                   Минуло 28 років від страшного квітня 1986 року. 26 квітня є сумними черговими роковинами аварії на ЧАЕС, траурним днем для величезної кількості людей.Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. З роками притуплюється гострота пережитого, приходять нові покоління, які дедалі менше знають про страшну суть Чорнобильської катастрофи та тих людей, які віддали своє життя на поталу атомному монстру.
   Ми    атомні заложники прогресу.
Вже в нас нема ні лісу, ні небес.
   Так і живем од стресу і до стресу,
Абетку смерті маємо - АЕС.
                                       Л.Костенко
На бесіду "Пропусти Чорнобиль крізь серце", присвячену Дню пам’яті Чорнобильської трагедії, завітали група дітей 4-5 класів з Павлоградського навчального реабілітаційного центру (вихователь Зуєва Л.В.) 


Під час бесіди бібліотекар  розповіла цікаві та водночас страшні факти про Чорнобильську катастрофу, про людей, які героїчно, жертвуючи своїм життям та здоров’ям, ліквідовували наслідки Чорнобильської катастрофи. 
Доповненням бесіди став перегляд відеопрезентаціі  «Чорнобиль очима дітей»,
фотодокументів з папки-досьє "Чорнобиль", а також огляд виставки "Чорна трагедія на кольоровій землі". 
Дуже вразили учнів правдиві розповіді про трагічне буття дітей вже після катастрофи з книги Євгена Гуцало "Діти Чорнобиля", уривки з якої зачитувала бібліотекар.

Немає коментарів:

Дописати коментар