вівторок, 1 квітня 2014 р.

Ти, кохана книжко, учиш нас, навчаєш,
Про усякі дивні речі нам оповідаєш!
...Тож гукнімо, діти: «Нашій книжці – слава!
В ній наука і розвага, втіха і забава!» (Ю. Шкрумеляк)
Щороку 2 квітня весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги. А розпочалося все ще в далекому 1967 році, коли відома німецька письменниця Йелле Лепман висловила пропозицію вшанування книги саме 2 квітня, в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена. Відтоді кожного року обирається популярний дитячий письменник, завдання якого написати послання дітям всього світу, а відомий художник створює плакат - емблему. Автор послання 2014 року - Шивон Паркинсон, автор плакату - Ніам Шаркі. Ось такі плакати  -2014 та 2013 років:








Напередодні 2 квітня у бібліотеці зібралися за чайним столом дівчатка, які готууються взяти участь у бібліотечному конкурсі "НАЙКРАЩИЙ ЧИТАЧ - 2014". Дві Дарини і Карина, Поліна і Ганна розповідали про свої улюблені книги, про свої захоплення і таланти. А їх виявилося дуже багато! Не тільки читання цікавить дівчат, а ще - малювання, рукоділля, спорт.
 За чашкою чаю згадали, як навчилися читати, як записалися до бібліотеки-філії, яку першу книгу прочитали  самостійно...



Разом з бібліотекарем абонементу знаходили у фонді і переглядували  книги на морську тематику, згадували головних героїв.
Дівчатка, як постійні відвідувачі бібліотечного блогу,  не пропустили можливість зазирнути на сторінку  з  вікториною "ТАРАС ШЕВЧЕНКО", допомагали одна одній знайти вірну відповідь. Чудовий настрій, нові дружні знайомства, гарні емоції - ось що подарував цей день нам, і бажаємо, щоб таких днів було якомога більше у кожного з вас!
                    Вітаємо юних книголюбів зі святом!
 Бажаємо, щоб  ваші книжкові полиці поповнювалися цікавими книгами, а читання приносило задоволення і приємні враження!

Немає коментарів:

Дописати коментар