понеділок, 28 жовтня 2013 р.

 Вітаємо!
Сьогодні Україна відзначає одну з найбільш значимих дат у своїй історії - День визволення від фашистських загарбників. Вперше ця дата в державному календарі свят з'явилася в 2009 році.
Перегляд літератури  "Вкраїно рідна, пам'яттю людською ти бережеш героїв імена", який організовано на абонементі для читачів середнього і старшого шкільного віку, присвячено 70 річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників.
Протягом 1225 днів і ночей Україна була окупована німецько-фашистськими загарбниками. З перших місяців війни була захоплена велика частина республіки. І до кінця жовтня 1944 року тут був епіцентр військових дій, і саме тут були зосереджені головні сили вермахту. Радянські війська відвойовували кожен населений пункт.
Повномасштабна операція з визволення України почалася в 1943-му році, після Курської битви. З висоти Канева радянські війська почали наступ на окупований Харків, після було форсування Дніпра, Корсунь-Шевченківська та Рава-Руська операції, визволення Києва - до жовтня сорок четвертого радянські війська вийшли на західний кордон. І ці битви, зрештою, вирішили долю всієї війни. Найщиріші слова вдячності старшому поколінню, яке пройшло крізь полум'я боїв і смерть, крізь гіркоту поразок і непоправні втрати  до перемоги заради майбутнього.

Запрошуємо відвідати бібліотеку.

Немає коментарів:

Дописати коментар