неділю, 8 лютого 2015 р.

Дізнатися цікаві факти з біографії, прочитати  уривки з казкових повістей, здивуватись  фантастичним і захоплюючим  пригодам звичайних і зовсім незвичайних героїв  творів,  та й просто згадати добрим словом  зірку  української дитячої літератури Всеволода Зіновійовича Нестайко, завітали до бібліотеки учні 4 класу ЗОШ №7 разом зі шкільним бібліотекарем Галиною Петрівною.
 Літературну зіркову годину "Знайомець  із країни СОНЯЧНОГО ДИТИНСТВА" підготувала і провела для дітей бібліотекар філії Еліна Георгіївна.






 Згадати твори письменника допомогла книжкова виставка і виявилося, що багато творів четвертокласники читали і довели це, відповідаючи на питання бліц-конкурсу "Мій Нестайко". 
Потім уважно і зацікавлено слухали діти про дитинсто письменника, адже  "коли Всеволод Нестайко був маленьким хлопчиком, він страшенно хотів швидше вирости і стати великим і дорослим. Сам письменник згадував:
“Може, тому, що я був справді малий на зріст, чи не найменший у класі. Малий, худий та ще й рудий. Як вогонь червоний. Мене дражнили “Море горить!”, “Пожежна команда”. А ще в класі мене називали Рудий африканський їжачок”.
І, щоб швидше вирости, Всеволод годинами стояв під дощем і  спати лягав  о сьомій. Отак у  сні і нетерплячці В.Нестайко і не зогледівся,
як несподівано виріс майже під два метри і перестав бути рудим.  
“І раптом збагнув, що даремно поспішав вирости, що дитинство – найпрекрасніша, найщасливіша пора людського життя. І так мені захотілося повернутися назад! Назад – у дитинство. Та нема у часу дороги назад”, - зізнавався він.



Дуже жваво пройшов такий етап зіркової години, як PRO-сування книги. Розповідь бібліотекаря про казкову трилогію “В Країні Сонячних Зайчиків”, на сторінках якої живуть щирі добрі і хоробрі Сонячні Зайчики, які борються з паном Мороком і, жартуючи, утверджують радість і справедливість так зацікавила дітей, що після заходу саме цю книгу обирали для читання вдома.
А ще діти мали змогу  переглянути уривок з фільму "Одиниця з обманом", читати і обирати додому книги зірки української дитячої літератури Всеволода Нестайка, ділитися емоціями, враженнями, гарним настроєм.



Розходитись по домівкам зовсім не хотілося і любознайки мандрували по всіх відділах бібліотеки: знайомилися з виставками, читали відгуки на прочитані книги, фотографувалися, записувалися до бібліотеки, щоб назавжди стати нашими друзями.

Немає коментарів:

Дописати коментар