ІНФОРМ-хвилинка "Шоко-шоко-шоколад" присвячена Всесвітньому дню шоколада, який з 1995 року відзначається 11 липня.
Шоколад обожнюють всі і
особливо діти. Коли ми бачимо перед собою плитку шоколаду, відразу ж відчуваємо
ту насолоду яку принесе її поїдання. Зверніть увагу, що окрім задоволення – він
ще й дуже корисний. Адже в шоколаді міститься магній, залізо та ще багато інших
елементів, що позитивно впливають на наш організм.
З запропонованих журнальних публікацій разом з дітьми ми дізналися ХТО, ДЕ і КОЛИ відкрив справжнього Короля солодощів.
Дівчатка, що перші прийшли до бібліотеки, Настя і Ангеліна, прочитали, що :
- Какао дерева справжні довгожителі. Вони можуть жити аж до 200 років. Але не все так добре, адже плодоносять вони тільки 25 років
- Какао дерева справжні довгожителі. Вони можуть жити аж до 200 років. Але не все так добре, адже плодоносять вони тільки 25 років
- Печиво з шоколадом було винайдено зовсім випадково.
Американка Рут Грейвс замість масла добавила шоколад. Так і вийшло всім відоме
частування
- За часів майя вартість деяких товарів визначалась в какао-бобах. Так, наприклад,
купити домашніх птахів можна було за 25 бобів, а раба приміром за 120
- Щоб виробити 450 грам шоколаду необхідно біля 400 какао
бобів.

Дівчатка зацікавилися рецептами смаколиків, які можна приготувати з шоколаду. Ось, наприклад, "Черепаха ЧОКО", "Банан під шубою" та ін.
Серед безліч фактів про шоколад, цей буде дуже цікавим
саме для дітей. Всі ми чули фразу «не їж багато шоколаду, а то зуби вилетять».
Так от – це міф. Ще в далекому 2000 році, японські вчені, довели, що шоколад
набагато безпечніший для зубів аніж цукор чи цукерки. Це пов’язано з тим, що
какао володіє антибактеріальними властивостями.
Як ви думаєте яка країна займає перше місце по споживанню
шоколаду? Звичайно – це Швейцарія. Кожен швейцарець з’їдає більш ніж 10-12 кг
шоколаду на рік.
Як правильно їсти шоколад
- Віддавайте
перевагу саме чорному шоколаду. Він більш корисний і містить менше цукру в
порівнянні з молочним та білим.
- Не
жуйте шоколад. Щоб оцінити його смак і аромат, не потрібно з’їдати цілу
плитку за раз, досить покласти маленький шматочок в рот і чекати, поки він
повністю розтане.
- Ідеальна
температура для шоколаду – 21-24 градуси. Тому купивши плитку шоколаду, не
кладіть її в холодильник.
- Не
зловживайте, їже не більше 30-50 грам шоколаду на день.
- Купуючи
шоколад в магазині, вибирайте той який містить не менше 65% какао. Так він
дорожчий але і користь від нього значно більша.
Немає коментарів:
Дописати коментар