суботу, 25 січня 2014 р.

Одразу дві книги лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка були випущені на початку Це поетична збірка «Зорі над Україною» Дмитра Іванова та книга лірики «Жива і скошена тече в мені трава» Анатолія Кичинського.
нинішнього року видавництвом «Український письменник» в графічно оновленій серії видань «Бібліотека Шевченківського комітету».
Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка минулого року ініціював виготовлення нового художнього оформлення серії видань «Бібліотека Шевченківського комітету», як одного з розділів бюджетної програми «Українська книга», реалізацію якої доручено Держкомтелерадіо.
Попередній зовнішній дизайн згадуваної книжкової серії використовувався видавництвами, залученими до виконання державного замовлення на виготовлення друкованої продукції, з 2002 року. Першою книгою у цій серії, як відомо, стала збірка вибраних творів «Політ крізь бурю», академіка НАН України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Миколи Бажана.
 Обкладинку та дизайн текстових частин книг, що виходитимуть у серії видань «Бібліотека Шевченківського комітету» розробила художниця Галина Букша, яка врахувала останні тенденції у вітчизняному та зарубіжному книговиданні, а також вимоги Шевченківського комітету як замовника. 
В рік святкування 200-річного ювілею Тараса Шевченка поява на вітчизняному книжковому ринку видань з літературно-мистецькими творами лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка у модерному графічному оформленні є гарним подарунком для тих, хто по-справжньому цінує друковане слово, вивчає творчість спадкоємців Великого Кобзаря, цікавиться сучасною Шевченкіаною.                                       
 http://www.knpu.gov.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар