середу, 2 жовтня 2019 р.

"Пусти книгу в серце" -  під такою назвою сьогодні відбулася зустріч четвертокласників ЗШ № 8 з письменницею Тетяною Руменко, яка розповіла дітям  і про себе, і про здійснення своєї мрії -стати письменницею, і про натхнення, подароване двома діточками і їх татусем. А, найголовніше, молода письменниця вразила всіх своєю творчою фантазією і несподіванними сюжетами творів
 Від  розповіді до вікторини і до відповідей на складні запитання учнів - так жваво і емоційно проходив захід. Разом з бібліотекарем Еліною Жайворонок письменниця знайомила юних читачів зі своїми книгами. 
«Я з родини гірників. Але цікаво і доступно пояснити специфічну професію складно. Тому і вирішила написати казки, щоб діти знали і розуміли, ким працюють їх батьки. А головне, пишалися своїми батьками. Адже, на мою думку, це дуже відважні, відповідальні і розумні люди », - Тетяна Руменко.
Діти з захопленням слухали авторку книг, весело відповідали на питання вікторини і дуже багато запитували саму письменницю про її шкільне життя, про родину, героїв  творів і творчі плани. До речі, Тетяна вже працює над новою книгою! Чекаємо нових суперпригод!
Наприкінці зустрічі письменниця подарувала декілька книг у фонд бібліотеки.

Щиро дякуємо Тетяні Руменко за плідну співпрацю!


Супруги Руменко переехали в Павлоград из Луганска в 2014 году. Глава семьи Павел устроился подземным электрослесарем на шахту «Терновская» ШУ Павлоградское. Его жена Татьяна, помимо ведения домашнего хозяйства и воспитания двух детей, пишет детские книги.
– Я родилась в шахтерской семье. Моя мама работает на обогатительной фабрике, а муж – шахтер. И я ими очень горжусь. Всю жизнь меня возмущало пренебрежительное отношение к шахтерскому труду, ведь наши горняки – самые смелые, отважные, добрые и умные. Настоящие герои! Я хотела, чтобы об этом узнали все-все детки шахтеров и не только они. Вот так и родилась идея написать эту книгу, – рассказала Татьяна Руменко.
Сочинять историю писательнице помогал пятилетний сын Илья. Он – главный герой сюжета. Также вместе с ним персонажами книги стали супергеройский и крутой папа-шахтер, мамочка и бабуся-багатюся. Кроме того, там много сказочных монстров: траляляки, пяткокусаки, гипопозлюки и другие. Первыми читателями произведений Татьяны стали сын и муж.
Иллюстрации к книге нарисовала итальянская художница (тоже переселенка из Луганска).
Джерело:http://www.dobrepole.com.ua/news/zhena_shakhtera_pri_podderzhke_dtehk_prezentovala_knigu_o_supergerojskikh_papakh_foto/2019-09-18-29437

Немає коментарів:

Дописати коментар