неділю, 20 вересня 2020 р.

  Бібліоскринька «Все для допитливих та цікавих» 12+
Сьогодні  існує багато універсальних і галузевих енциклопедичних видань, а також велика кількість енциклопедичних видань, адресованих безпосередньо користувачам-дітям. Про деякі з них  варто знати і вміти ними користуватися.
  “Я ПІЗНАЮ СВІТ”  видавництва “Школа”. Кожен том цієї серії присвячений певній темі:
– Країни і народи (Азія, Африка, Америка, Австралія);
– Країни і народи (Європа);
– Екологія;
– Космос;
–Тварини;
– Рослини;
– Географія;
– Музика;
– Медицина;
– Математика;
– Кораблі;
– Міфологія;
– Фізика;
– Релігії;
– Спорт.
 Окрім того, в цій серії є книги, присвячені таким цікавим темам, як:
– Свята різних народів;
– Чудеса світу;
– Чудеса природи;
– Світ таємниць і загадок.
Кожна книга містить цікавий, насичений фактами матеріал, гарно ілюстрована і має хороший допоміжний апарат: предметно-іменні покажчики, тлумачні словники і т. інше.

Надзвичайно цінною і популярною сьогодні є серія “ДИТЯЧА ЕНЦИКЛОПЕДІЯ” видавництва “Фоліо”. Книги цієї серії стануть у нагоді кожному школяреві не лише у навчальному процесі, але й для різностороннього поглиблення знань, так як кожен том висвітлює певну тему.


Наприклад, енциклопедія “УКРАЇНА” містить досить повну і різноманітну інформацію про минуле і сучасне життя України, докладно і цікаво розповідає про історію, звичаї, традиції українського народу, розвиток науки, економіки, освіти, культури, літератури і мистецтва нашої країни.
Легко пірнути у цікавий світ великих географічних відкриттів, захоплюючих пригод і подорожей різними країнами і континентами, познайомитись з термінами і поняттями, що необхідні для успішного засвоєння шкільного курсу географії, допоможе тобі,
друже, енциклопедія  “ГЕОГРАФІЯ”.
Розширити твоє уявлення про розвиток царства рослин допоможе енциклопедія “РОСЛИНИ”. Ця книга також допоможе тобі, друже, усвідомити, яке місце посідають земні мешканці у житті людей та тварин, зрозуміти велику цінність кожної рослини та необхідність збереження рослинного світу. Тут на тебе чекають справжні відкриття та несподіванки: ти дізнаєшся про те, що є рослини-інженери, рослини-хижаки, рослини, що поводять себе як тварини, рослини – утворювачі земних порід і ґрунтів та багато інших.
Про один із найдосконаліших витворів людської думки – автомобіль, розповість енциклопедія “АВТОМОБІЛЬ”. Ця книга містить багато цікавої інформації про все, що пов'язано з автомобілями: про історію створення автомобіля, про людей, яким ми завдячуєм тим, що сучасний автомобіль є помічником і другом людини, про типи і класи автомобілів, сучасний дизайн, засоби безпеки та перспективи розвитку автомобільної індустрії.
   Відкривши енциклопедію “СПОРТ”, ти, друже, потрапиш у захоплюючий світ спорту, де панують грація і пластика, мужність і витривалість, спритність і сила, відкриєш для себе багато цікавого про своїх спортивних кумирів, і, можливо, сам захочеш стати одним з тих, хто створює спорт майбутнього.

Р А Д И М О    П Р О Ч И Т А Т И !

Немає коментарів:

Дописати коментар