четвер, 8 квітня 2021 р.

 Лауреатом Міжнародної премії пам’яті Астрід Ліндгрен, яка щорічно присуджується за досягнення в галузі літератури для дітей та юнацтва, в 2021 році став французький казкар Жан-Клод Мурлева.

«Жан-Клод Мурлева — блискучий новатор казкової традиції, відкритий як для самого складного, так і для самого прекрасного. Час і простір перестають існувати в його художніх світах, а в мрійливої ​​і точної прозі зображені вічні теми, такі як туга і любов, вразливість і війна. Незмінно дивуюча творчість Мурлеви з’єднує давню тканину епосу з сучасною реальністю », — йдеться в коментарі журі.
Жан-Клод Мурлева народився в 1952 році в французької провінції Овернь в сім’ї фермерів. Отримавши педагогічну освіту він довгий час працював учителем німецької мови в коледжі, але в 1986 році вирішив залишити
викладацьку діяльність, щоб створювати і грати моновистави для дітей. Його спектакль «Говоріть мені про кохання» з успіхом витримав більш п’ятисот повторів у Франції і за кордоном.
У 1997 році вийшла його перша книга — «Histoire de l’enfant et de l’oeuf» ( «Історія про дитину і яйце »). З цього моменту він вирішив присвятити себе літературі для дітей та юнацтва. Бібліографія письменника налічує вже понад 20 книг, які перекладені більш ніж на 20 мов.
Премія Астрід Ліндгрен — найбільша (за розміром грошової складової) нагорода за досягнення в галузі літератури для дітей та юнацтва. вона заснована урядом Швеції після смерті дитячої письменниці в січні 2002 року. Грошовий фонд премії становить 5 мільйонів шведських крон (це понад 500 тисяч доларів).

1 коментар:

  1. How to withdraw winnings from roulette - DrmCD
    If 김포 출장마사지 your casino 나주 출장샵 has roulette, try the roulette table. It's an instant withdrawal, as long as your account has at least 6 or more 광양 출장마사지 deposits. If 광주광역 출장안마 you do 김해 출장마사지

    ВідповістиВидалити