вівторок, 9 лютого 2021 р.

 25 лютого 1871 року народилася Лариса Петрівна Косач - майбутня Леся Українка, культова українська письменниця, перекладач і культурна діячка. Багато її творів визнані шедеврами світової літератури, а в українську вони принесли нові мотиви і мандрівні сюжети з інших культур. Леся Українка писала у жанрах поезії, лірики, епосу, драми, прози, публіцистики. Також працювала в ділянці фольклористики і брала активну участь в українському національному русі.

Радимо прочитати:


 Леся Українка – дітям / Д. Іваницька – Львів: «Апріорі», 2015. – 64 с.(Серія «Апріорі – дітям»)

Книга вводить читача в чарівний поетичний світ Лесі Українки. До збірки увійшли вірші та казки для дітей, а також уривки з поем, драматичних творів, доступні для сприймання дітьми молодшого та середнього шкільного віку.

Зміст дуже вдало та напрочуд гарно оформлено великою кількістю кольорових зображень, фотографій, портретів, серед яких особливо зацікавили нас саме такі: дитяче фото Лариси Косач (1878-1879 рр.), фото батька та матері Лесі Українки (середина 1800-х рр.), обкладинка першого видання "На крилах пісень" (1893 р.), фото Лесі Українки з Маргаритою Комаровою (1889 р.). Книжка "Леся Українка - дітям" адресована дітям, батькам, вчителям та усім тим, хто любить українську літературу, хто шанує та захоплюється творчістю великої поетеси.

Немає коментарів:

Дописати коментар