середа, 24 лютого 2021 р.

 «Дорога казок»
Якщо тобі пощастить побувати в Німеччині, не забудь проїхатися чарівною «Дорогою казок». Захоплююча подорож перенесе тебе у фантастичний світ, де за горами, за лісами живуть чарівні феї, відважні лицарі та красуні-принцеси. Дивовижний туристичний маршрут містить більше 60 пунктів, пов'язаних з життям талановитих казкарів братів Грімм і пригодами їх фантастичних героїв.
Сьогодні, 24 лютого минає 235 років з дня народження Вільгельма Ґрімма – одного з братів-казкарів, а також відомого вченого-мовознавця і фольклориста. 
Водночас у 2021 році виповнюється 209 років із моменту виходу першого тому книги «Дитячі і родинні казки, зібрані братами Ґрімм», відомі нині як «Казки братів Ґрімм»
Цікаві факти:
        Загальна кількість казок написаних братами Грімм досягає числа 200. Батьківщиною німецької «Червоної Шапочки» є місто Швальмштат. Саме тут брати Грімм записали цю казку. В місті Швальмштат є пам’ятник Червоній Шапочці та Сірому Вовку. А іще тут є дуже цікава традиція: всі дівчата на свята носять червоні шапочки, а юнки - маски вовків.

    В центрі Германії між містами Касселем та Геттінгеном знаходиться ліс Рейнхорд. В цьому лісі знаходиться замок Забабург, який був збудований ще в 1334 р. Саме тут брати Грімм записали казку «Спляча красня». Сьогодні тут знаходиться  театр, отель та церкова, де можуть повінчатися закохані. Весною та влітку гостей замку зустрічають герої казки – Спляча красня та Принц. А навколо замку росте справжня колюча шипшина!
     На півночі Германії в місті Бремен є пам’ятник чотирьом героям казки «Бременські музиканти», збудований з бронзи у 1953 році. Також цим героям встановлені пам’ятники в містах Сочі, Рига, Відуклє.
Закінчується «Німецька дорога казок» (майже 600км) в місті Бремен. Саме сюди прямували бременські музиканти до зіткнення з розбійниками. Родзинка міста — пам'ятник знаменитим артистам: ослу, собаці, коту і півню, що стоять один на одному. Бронзовим творінням Герхарда Маркса Ти зможеш насолодитися у центрі Бремена, біля ратуші.

Немає коментарів:

Дописати коментар