понеділок, 1 березня 2021 р.

 "- Не журіться, хазяїне, - сказав він з поважним і серйозним виглядом. Приготуйте мені торбинку та замовте пару добрих чобіт, щоб зручніше було ходити по чагарниках, і ви самі скоро переконаєтесь, що ваша частка не така вже й погана, як це може здатися на перший погляд". Так підбадьорював свого хазяїна Кіт з казки "Кіт у чоботях" Шарля Перро. 
Сьогодні, 1 березня, у Всесвітній день котів, пропонуємо не тільки попестити свого улюбленого домашнього вихованця, а й згадати котів - літературних героїв художніх творів.
У наших відвідувачів сьогодні буде така можливість: запрошуємо на  літературну вікторину  "Знайди кота на книжковій  полиці”
У кожній книзі -  питання вікторини, ось деякі з них: 
В якому творі є розумний кіт, що дістався у спадок молодшому брату?
В якій казці хитра кішка тричі домоглася похвали від жінки?
Згадайте ім'я кошеня, яке заховалося у капелюх і злякало двох хлопців. 
З якого твору слова: "... побачив, що на столі м'яса багато, та й каже: "Ма-у!.. Ма-у!.. Ма-у!.."А ті думають: "От вражого батька син, ще йому мало! Це він і нас поїсть!" 
Радимо прочитати:

     Еліот, Т. С. Котознавство від Старого Опосума : вірші / Томас Стернз Еліот; переклад із англійської Івана Андрусяка. – Київ : Грані- Т, 2008. – 56 с. : іл. (Серія «Дитяча іронічна поезія»).

Ця книжка – один з найвідоміших жартів Старого Опосума (так поет зазвичай підписував свої смішні твори). Еліот дуже любив котів, і жартома, відпочиваючи, написав про них дивовижну книжку, яка одразу ж полюбилася і дорослим, і дітям.
  
Курков, А. Школа котовоздухоплавания / Андрей Курков ; худож.- иллюстратор А. В. Хмель ; худож.- оформитель И. В. Осипов. – Харьков : Фолио, 2007. – 35 с.

У веселій і добрій казці Андрія Куркова розповідається про літаючого  кота Орлова і його чудовій школі котовоздухоплаванія, в якій він учив кошенят літати. А ще про кумедні пригоди учнів цієї школи, про кошеня Ваську Утюгова і його вірного друга щеня Рижика.


Немає коментарів:

Дописати коментар