четвер, 18 березня 2021 р.

 Дитяча книжка з авторським художнім оформленням. 
Радимо прочитати!
О. Була «Туконі – мешканець лісу»
.

Дивовижна книжка-картинка від львівської
 художниці й авторки хендмейд брендів «Tukoni» та «OOMISEN glass jewelry», котра потрапила до престижної колекції найкрасивіших книжок світу 2018 р. та міжнародного каталогу книг для дітей і юнацтва «The White Ravens 2019», а також послугувала створенню атмосферного віртуально-анімаційного проєкту й аплікації для смартфону.

"Загалом, я стараюся поєднувати «ручняк» і цифру. У «Хто росте у парку» і книжках про туконі ілюстрації повністю або частково малювалися на папері. У фотошопі заготовки збиралися в одне ціле. «Гойдалка під кленом» відразу виконувалася в цифровому редакторі з накладенням заготовлених на папері текстур і елементів."(Оксана Була) 
Цікаво, що своїй назві казкові персонажі завдячують австралійським аборигенам, а саме легенді про туконі – маленьких лісових чоловічків, які своїм танцем зробили так, щоб дерево росло. Туконі – це добрі духи-оберігачі дерев, квітів, тварин і птахів, а є й такі, що дбають про зміну пір року. Вони – різні, проте їх об’єднує як дружба, так і безмежна любов до природи, турбота про яку для них є улюбленим заняттям. І ось, одного разу до пошкодженого блискавкою дерева сходяться усі туконі, щоб здійснити особливий ритуал відновлення гармонії у лісі…


Немає коментарів:

Дописати коментар