понеділок, 22 березня 2021 р.

 22-28 березня ‒ Європейський тиждень цифрової грамотності

З 22-28 березня 2021 року стартує Європейський тиждень цифрової грамотності (All Digital Week) - це щорічна кампанія, яка проводиться з метою надихнути та навчити людей цифрових навичок. Проводиться у коворкінгах, громадських центрах, школах, університетах, бібліотеках та інших місцях по всій Європі. За 2010-2020 роки до Європейського тижня цифрової грамотності долучились більше 1 300 000 учасників.
Тиждень цифрової грамотності прагне надати людям інструменти та підходи для розвитку й удосконалення своїх цифрових навичок. Європейський тиждень цифрової грамотності організований європейською асоціацією ALL DIGITAL у співпраці з різними партнерами на місцевому, національному та європейському рівнях.
Чотири основні теми цьогорічної кампанії:
1. Базові цифрові навички та медіаграмотність
2. Кодування, STE(A)M та штучний інтелект
3. Просунуті цифрові навички та працевлаштування
4. Цифрова культурна спадщина
В України на більш високий технологічний рівень розвитку та застосування «розумних» технологій Міністерством цифрової трансформації України у партнерстві з Фондом Східна Європа в рамках реалізації швейцарсько-української програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади EGAP» запущено національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», яка доступна в мережі Інтернет за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua.
На онлайн-платформі кожен громадянин може безкоштовно опанувати цифрові навички за новим сучасним форматом – освітні серіали, які розроблені студією онлайн-освіти EdEra за підтримки компаній: Google Україна, Microsoft Ukraine, Академія ДТЕК, Лабораторія інноваційного розвитку ПРООН в Україні, CISCO, СFC Consulting, Освіторія, Global Teacher Prize.
Пропонуємо список інструментів і ресурсів українською мовою, які допоможуть вам оволодіти новими цифровими навичками:
Національна онлайн-платформа «Дія. Цифрова освіта»
платформа ВУМonline
платформа Prometheus
онлайн-курс з медіаграмотності від IREX та EdEra
курси від студії онлайн-освіти EdEra

Немає коментарів:

Дописати коментар